WAAROM KIEZEN VOOR GEOFFREY?
Deelnemen aan regionale verkiezingen moet je doen met overtuiging en vanuit een overtuiging, want het is noodzakelijk dat je van de stiel houdt. Geoffrey gelooft sterk in het liberale project, want we staan voor een positieve en constructieve politiek. Samenwerken loont nu eenmaal meer dan tegenwerken.
In 2012 deed Geoffrey voor het eerst mee aan lokale verkiezingen en werd vanop een elfde plaats direct verkozen tot gemeenteraadslid. De politieke microbe liet hem sindsdien niet meer los. Vandaag zet hij een eerste stap naar een bovenlokaal politiek engagement. Met jullie steun!
​
Geoffrey motiveert zijn kandidatuur:
“Met het liberale team willen we het verschil maken: voor de Vlamingen, met de Vlamingen. We willen bijdragen aan het welzijn van onze regio: Oost-Vlaanderen. Persoonlijk wil ik de Vlaamse Ardennen en vooral onze gemeente Kruisem zo goed mogelijk vertegenwoordigen.
Mijn persoonlijke focus ligt op:
-
meer koopkracht: extra netto voor wie werkt.
-
een volwaardige lokale autonomie en beleidsruimte voor lokale besturen.
-
innovatie en ondernemerschap in Vlaanderen faciliteren en ondersteunen.
-
burgerkracht inzetten door participatie en coproductie van beleid.
-
een slankere en efficiëntere overheid door doorgedreven digitalisering en administratieve vereenvoudiging.
Daarnaast is er nog een andere topic die mij na aan het hart ligt, namelijk een kwaliteitsvol fietsbeleid. Maar wat is goed fietsbeleid? Hoe realiseren we goede fietsinfrastructuur? Wat stimuleert het fietsen? Wat is er nodig om meer mensen op de fiets te krijgen?
Wel, ik geef een concreet voorbeeld: vanuit mijn job als diensthoofd personeelszaken bij de gemeente Merelbeke word ik regelmatig geconfronteerd met het gebrek aan ruimte voor lokale autonomie en maatwerk om als overheidsbestuur vrij regels te bepalen en beleid te ontwikkelen. Vlaanderen heeft op dit vlak vooruitgang geboekt, maar het kan nog beter. De ontwikkeling van een fietsleasesysteem is zo’n voorbeeld. Door te strikte regelgeving is het nu niet mogelijk om een fiscale stimulans te voorzien voor personeelsleden van lokale besturen, terwijl dit in de private sector wel kan. Vanwaar dit onderscheid? Nochtans werken ruim 65.000 medewerkers in de lokale sector. Als we een deel van deze medewerkers dagelijks op de fiets zouden krijgen, zetten we een bescheiden stap richting een duurzaam mobiliteitsbeleid in Vlaanderen.
Via dergelijke concrete en doeltreffende maatregelen wil ik een verschil maken. Daarom vraag ik uw steun.”
​
Wil je meer weten over onze liberale standpunten? Het volledige verkiezingsprogramma van Open Vld kan je hier raadplegen.